Linkedin

A világ legnagyobb szakmai és üzleti közösségi oldala.
Minden tag a saját önéletrajzát tölti fel profiljának.

Mekkora?

Ma már 23 nyelven és több mint 200 országban érhető el.

Hányan használják?

Összesen: több mint 467 millió felhasználója van
Magyarországon: is több mint 800 ezer ember használja (de sajnos a LinkedIn magyarul még nem érhető el)

Mire jó?

Üzleti és szakmai kapcsolatépítés
Álláskeresés
Karrierépítés

Kik használják?
Üzletemberek, vállalkozók

A névjegykártyák ideje hamarosan lejár. Az üzletemberek egyre többet használják kapcsolataik építésére és nyilvántartására a LinkedInt.
HR-esek, álláskeresők

A LinkedIn a munkaerőt kereső HR-eseket és az álláskeresőket is segíti. Kiegészíti az állsáportálok nyújtotta lehetőségeket, lépéselőnyt adva használóinak.
Munkavállalók

A LinkedIn nem csak akkor hasznos, ha épp nincs állásod. Használata mindenkinek megkönnyítheti a karrierépítést és a jövőbeli álláskeresést.
Milyen szakterületekről?

Informatika, szoftverfejlesztés, mérnöki területek, banki szféra, pénzügyi szolgáltatások, kereskedelem, értékesítés, marketing, telekommunikáció, média, kreatív szakmák, humán erőforrás, energiaszektor, egészségügy és gyógyszeripar, gyártás, logisztika stb.
5 ok, hogy Te miért használd
1. Szakmai hitelesség

Egy jó profil növeli a szakmai hitelességedet. Ha állást keresel, előfordulhat, hogy utánanéznek az online jelenlétednek. A LinkedIn lehetőséget ad arra, hogy egy ilyen háttérellenőrzés során jó benyomást kelts.
2. Információk

A LinkedIn segíthet a céglistád összeállításában és az önéletrajzod finomhangolásában. Egy-egy cég munkatársaira is rákereshetsz, és akár még azt is megtalálhatod, aki legközelebb interjúztatni fog.
3. Kapcsolatépítés

A LinkedInen kapcsolatba léphetsz szakmabeliekkel, HR-esekkel, vagy akár cégek vezető pozícióban lévő képviselőivel. Ha ügyes vagy, ily módon is értékes információkra tehetsz szert.
4. Álláslehetőségek

A LinkedInen is vannak álláshirdetések. Ezek egy részét állásportálokon is meghirdetik, másokkal viszont csak itt találkozhatsz. Ilyenek a HR-esek státuszfrissítéseiben vagy szakmai csoportokban megjelenő hirdetések.
5. Megkeresések

A LinkedIn olyan, mint egy önéletrajz adatbázis. Egy jó profillal esélyed van arra, hogy rád találjanak. Ha valaki olyan szakembert keres, mint amilyen Te vagy, akkor akár még álláslehetőséggel is megkereshetnek.

Kép: 
Linkedin